Film

In de afgelopen jaren hebben drones voor het filmen een lange weg afgelegd met verbeterde mechanismen en camera’s met een hoge resolutie. Filmmakers, zowel amateur als professional, hebben dit opgemerkt.

Van prachtige landschapsschoten tot boordevol boot- en auto-achtervolgingen, drones zijn een integraal onderdeel geworden van het maken van films.Vroeger moesten filmmakers helikopters, zip-lijnen of zelfs kraanvogels gebruiken om die luchtopname te krijgen die meer opwinding in een film toevoegt. Het is duidelijk dat het in die tijd veel duurder was dan nu om die luchtscène in de film te krijgen.

Journalistiek

Drones zijn uniek omdat ze verschillende visuele perspectieven kunnen bieden. Ze kunnen worden gebruikt om nieuwe rapportagegrenzen te verkennen, door middel van gegevensverzameling en integratie met opkomende technologieën. De voordelen van drone-journalistiek zijn nog steeds in opkomst. En hoewel er kritieke wettelijke en juridische problemen zijn die nog moeten worden aangepakt, is dit een gebied met een enorm potentieel.

Drones creëren krachtige verhalenmomenten, kansen voor multispectrale beelden en fotogrammetrie. Als hulpmiddel voor het vertellen van verhalen kan het lezers naar nieuwe plaatsen leiden en onverwachte inzichten verlenen. Het kan ook onderwerpen een episch perspectief geven.

Kosteneffectiviteit is ook een belangrijk voordeel voor verslaggevers; evenementen die typisch worden afgedekt door nieuwshelikopters kunnen vaak worden overgezet naar goedkopere drones. Traditionele methoden zoals het huren van een helikopter om luchtfoto’s of video te krijgen waren vanwege de prijs alleen beschikbaar voor grote media-winkels. Met de introductie van drones kunnen kleine bewerkingen dezelfde afbeeldingen vastleggen en hetzelfde onderzoek uitvoeren met een platform dat toegankelijk is en zichzelf vrijwel onmiddellijk terugbetaalt.